the walnut residence by modal design california

The Walnut Residence is a project designed by Modal Design. This two story contemporary home is situated in Venice, California, USA. This project mediates the poetics of light and architectural form against technological and ecological demands of contemporary building practices.

the walnut residence by modal design california siji

By integrating traditional design methodologies with CNC fabrication, the distance between architect and builder is collapsed to allow for maximum control in articulating the porosity of the building’s cor-ten skin as it negotiates between public and private space. Folded, water-jet cut panels obfuscate views from the exterior while curating light into the interior space necessitated by programmatic needs.

To minimize the building’s impact, efficient design practices and sustainable systems are used throughout. The home is carefully sited to preserve an old-growth pine in the rear yard, which provides generous shade to the main living space and serves as an organizational hub for the exterior program. A glass wall opens to the backyard creating a seamless transition between indoor and outdoor living space.

the walnut residence by modal design california loro
the walnut residence by modal design california telu
the walnut residence by modal design california papat
the walnut residence by modal design california limo
the walnut residence by modal design california enem
the walnut residence by modal design california pitu
the walnut residence by modal design california wolu
the walnut residence by modal design california songo
the walnut residence by modal design california sepuluh
the walnut residence by modal design california sewelas
the walnut residence by modal design california rolas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *